Лондон предлага ограничаване на имиграцията от по-бедни страни

Лондон предлага ограничаване на имиграцията от по-бедни страни
Високопоставени консерватори във Великобритания са съставили планове за ограничаване на имиграцията от по-бедни страни. Снимка: www.viatravelbg.com
A A+ A++ A

Високопоставени консерватори във Великобритания са съставили планове за ограничаване на имиграцията от по-бедни страни в рамките на предоговарянето на условията на членството на Обединеното кралство в ЕС, пише Daily Mail.

Предлага се да бъдат наложени ограничения на броя на хората, идващи от държави, където заплатите и социалните помощи и облаги са по-ниски, отколкото на Острова. Тези мерки ще засегнат съществуващите страни членки, като Румъния и България, както и държавите, които ще се присъединят към европейския блок в бъдеще. Смята се, че рестрикциите, които са в разрез с основополагащия принцип на ЕС за свободното движение, са спечелили известна подкрепа в британското правителство.

Торите искат имиграционната реформа да бъде в центъра на усилията за предоговарянето на връзката на Лондон с Брюксел. Предложенията предвиждат Европа да бъде разделена на две части, като в първата ще бъдат Великобритания и страните от еврозоната, обвързали се с по-близка интеграция.

Отношенията със страните извън това ядро ще се фокусират върху търговията, а бизнес регулациите, законите за човешките права и правото на гражданите им да получават помощи ще бъдат ограничени радикално.

#Лондон #Тори #имиграция #бедни #Европа #регулация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници