Започнаха „наддавания“ за нов лидер на БСП

Започнаха „наддавания“ за нов лидер на БСП
Първите номинации за нов председател на БСП започнаха на „Позитано“ 20 в неделя. Снимка: luboslovie.bg
A A+ A++ A

Първите номинации за нов председател на БСП започнаха на „Позитано“ 20 в неделя. Икономическият министър Драгомир Стойнев, който вече е и заместник-председател на партията, е получил поздравления от френски социалисти. Част от тях са негови колеги от обучението му в Сорбоната.

Икономическият министър е фаворит на социалистите от София-област за лидер на БСП. И вече получи първата си номинация за нов лидер на БСП от структурата в Годеч. Пак от тамошната организация бе направена и първата номинация на Драгомир Стойнев за депутат през 2009 г., припомниха от „Позитано“ 20. В Хасковска област червените също дадоха индикации, че ще номинират Стойнев.

Структурите в региона от неделя се поздравяват, че имат свой заместник-председател в БСП. Към момента само Стойнев и заместник-председателят на парламента Мая Манолова декларираха, че са готови за лидерска битка. Очаквано, първо социалистите от Кюстендил коментираха, че ще излъчат номинация на Манолова. До дни в града се очаква заседание на червената структура. Все още шефът на парламента Михаил Миков и Корнелия Нинова не са обявили официално, че ще приемат номинации за лидерска битка. Нинова е фаворит на Благоевград, но изненадващо вчера е коментирала, че може и да не участва в конгресните избори.

Точно 2 седмици имат структурите в цялата страна, за да направят номинации за председател на БСП. Повечето червени организации ще са готови със събранията си до 20 юли, а конгресът е на 27 юли.

#Позитано #Манолова #Стойнев #Нинова #Миков #БСП #Годеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници