Нови изисквания при летене от и за Великобритания

Нови изисквания при летене от и за Великобритания
Нови правила за пътниците в самолет въведе Великобритания.
A A+ A++ A

Великобритания въвежда нови изисквания за пътниците, които летят от и за островната държава. Заради терористична заплаха властите в Обединеното кралство въведоха изискване пътниците да носят своите телефони и други електронни устройства от ръчния багаж със заредени батерии.

Освен смартфони и лаптопи списъкът с устройствата, които трябва да са заредени, включва електрически самобръсначки, маши за коса, фотоапарати и аксесоари към тях. Ако пасажерите не изпълнят новото изискване, рискуват устройствата им да бъдат конфискувани.

Припомняме, че подобна мярка преди дни въведоха властите в Съединените щати. Смята се, че терористични групи разработват нов вид взривни устройства за отвличане на самолети. Бандитите имали намерение да създават бомби от електроуреди, а самите експлозиви да бъдат поставени вместо батерии.

Логиката на летищните власти е проста: ако даден уред работи нормално, значи по него не са правени промени и не би трябвало да представлява опасност за полета.

Само преди дни Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви, че ще бъдат засилени мерките за сигурност на някои летища в Близкия изток и Европа, от които има директни полети за САЩ.

Франция на свой ред засили проверките на пътуващите за САЩ от нейните летища през летния период.

В съобщение на френската Генерална дирекция за гражданска авиация се посочва, че допълнителните мерки за сигурност ще бъдат приложени с възможно най-малко неудобство за пътниците, но те трябва да имат предвид, че преминаването им през летищния контрол може да става по-бавно.

#Великобритания #САЩ #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници