Евакуираха българското посолство в Триполи

Евакуираха българското посолство в Триполи
От 13 юли в Триполи се водят сражения около международното летище. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съставът на българското посолство в Триполи е евакуиран от Либия поради сложната обстановка в страната, съобщиха от Външно министерство.

Българските граждани, намиращи се на територията на Либия, биха могли да са обръщат в случай на нужда от екстрено съдействие към делегацията на ЕС в Триполи, както и към дипломатическите представителства на Малта, Франция, Унгария, Италия или Румъния.

В понеделник Министерството на външните работи отправи настоятелна препоръка към българските граждани за преустановяване на всякакви пътувания до Либия.

На намиращите се българи на територията на Либия се препоръчва да напуснат незабавно страната.

Великобритания, Франция и Германия също призоваха гражданите си, които се намират в Либия, да я напуснат незабавно. Причината за това е несигурната обстановка в страната и нестихващите боеве.

От 13 юли в Триполи се водят сражения около международното летище между държащите го сили, които подкрепят генерал Халифа Хафтар и ислямистки групировки.

Жертвите на боевете са близо 100, а ранените двойно повече. Преди ден британското посолство в столицата беше нападнато. Няма пострадали при инцидента.

 

#посолство #Триполи #Либия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници