Името на корабчето до о. Св. Анастасия създаде повод за спорове

Името на корабчето до о. Св. Анастасия създаде повод за спорове
Катамаранът, който ще превозва пътници до острова Света Анастасия не носи името „Света Анастасия“ и това породи спорове. Снимка: patuvaipateshestviabezkrai.blogspot.com
A A+ A++ A

Катамаранът, който ще превозва пътници до острова Света Анастасия не носи името „Света Анастасия“, а само „Анастасия“, недоволстваха във вторник морски хора, когато корабът бе пуснат на вода в Царево.
Окщазва се, че по крайбрежието вече имало лодка с такова име и традицията не допускала да има два кораба с едно и също име.

На това вече е реагирала и църквата, която пък била обидена, защото „Анастасия” можело да бъде име на всяка жена, но и на секта, споделят жители на Царево.

„Ако от мен зависеше, трябваше категорично корабът да се казва „Света Анастасия”, „Свети Никола” или дори „Достойно есть” /такъв кораб има при „Света гора”/, за да бъдат хората покровителствани. Същото биха казали и свещениците от Бургас и от Митрополията в Сливен, която отговаря и за Бургас и която искаше преди години да постави голям кръст на острова”, коментира отец Стоян от Василико.

От общината в Бургас реагираха, че предстои кръщаване и освещаване на кораба.

#Света Анастасия #Бургас #Сливен #Свети Никола #Василико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници