Проф. Близнашки: Махането за загражденията пред институциите е добро начало

Проф. Близнашки: Махането за загражденията пред институциите е добро начало
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер проф. Георги Близнашки подчерта в първото си слово на тази длъжност, че новото правителство ще се стреми към постигане на повече стабилност, прозрачност и диалог в управлението.

От снощи бяха премахнати загражденията около националните политически институции. Това беше едно от нашите намерения за първи стъпки на новото правителство, но очевидно управляващите се вслушаха в нашата заявка и така се слага едно ново начало в развитието на националния политически процес на българската демокрация.

Необходимо е повече отвсякога да се придържаме към Конституцията и законите на страната, изтъкна той. Във времена на политическа криза именно Конституцията трябва да бъде отправната точка за възстановяване на обществения морал и за изграждане наново на доверие на гражданите към институциите, каза той.

Самият аз съм посветил целия си професионален живот на отстояване на принципите на конституционализма и демокрацията. Като министър-председател на служебното правителство мой основен дълг ще бъде стриктното придържане към буквата и духа на Конституцията.

Служебният кабинет трябва да осигури добра администрация, която остава отзивчива към хората, каза Близнашки. Той се обяви за честни и прозрачни избори през октомври, като в подготовката за тях гражданското общество трябва да има активно участие. Премиерът обеща и помощ за пострадалите от наводненията:

Независимо от крайно ограничените ресурси, с които ще разполага служебното правителство след отказа за актуализация на Бюджета от страна на парламентарно представените политически сили, ние няма да останем слепи и глухи към болките и тревогите на нашите сънародници, пострадали от природните бедствия през последните месеци, и ще направим всичко възможно да помогнем. Нека всички проявим национална солидарност към тези хора и се помолим природата да бъде по-милостива.

#проф. Георги Близнашки #служебно правителство #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници