34% от гласуващите за Реформаторския блок са ОК за коалиция с ГЕРБ

34% от гласуващите за Реформаторския блок са ОК за коалиция с ГЕРБ
A A+ A++ A

Коалиция с ГЕРБ биха подкрепили 34% от избирателите, които биха дали гласа си за Реформаторския блок. Цели 9 на сто от гласуващите за Реформаторите са склонни да приемат обединение с ГЕРБ и "България без цензура" след изборите, а 5 на сто – с ГЕРБ и АБВ, пише "Дневник, като се позовава на данни от проучване на общественото мнение, направено от институт "Отворено общество" от 16 юни до 6 юли сред 1167 души.

Сходна е подкрепата сред избирателите на ГЕРБ за коалиция с Реформаторите – 35% я подкрепят. Всеки десети участник в проучването от онези, заявили подкрепа за ГЕРБ, приема в коалицията да влезе и АБВ. Малко по-малко – 8 на сто, управляват управление на ГЕРБ с "България без цензура" и Реформаторския блок. Едва 5% подкрепят коалиция с ДПС, а 6 на сто – с БСП.

От избирателите на БСП най-малко приемат нова коалиция с досегашния партньор ДПС – едва 9 на сто. Управление с АБВ подкрепят 14%, с "България без цензура" - 16%, а с ГЕРБ – всеки пети.

Според изследването 52% от избирателите не биха подкрепили съставянето на коалиционно правителство, ако на предстоящите парламентарни избори нито една партия не събере мнозинство, за да управлява сама. Почти толкова – 47 на сто, са на обратното мнение.

#реформаторски блок #ГЕРБ #коалиция #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници