И кметът на Лондон иска Великобритания да напусне ЕС

И кметът на Лондон иска Великобритания да напусне ЕС
Снимка: www.unitoursbg.com
A A+ A++ A

Кметът на Лондон Борис Джонсън, който е един от най-популярните политици във Великобритания, подкрепи искането за излизане на страната от Европейския съюз. Разразилите се през последните години настроения срещу имиграцията от Източна Европа превърнаха британското членство в ЕС в основен въпрос преди парламентарните избори в Обединеното кралство догодина, предаде БНР.

Джонсън смята, че Великобритания не трябва да се страхува да напусне съюза, тъй като може да има „велико и славно бъдеще” извън организацията. Според него, ако страната не предоговори отношенията си с Брюксел и не успее да си върне основни права, като това да контролира притока на чужденци, то би било по-добре да напусне един нереформиран ЕС.

През юни бе разспространена новината, че премиерът Дейвид Камерън е заявил, че не може да гарантира оставането на Великобритания в ЕС, ако Жан-Клод Юнкер, отявлен поддръжник на интеграцията,  оглави Европейската комисия. Камерън е уточнил, че назначаването на Юнкер ще дестабилизира британското правителство до такава степен, че ще се наложи планираният референдум за членството в ЕС да бъде изтеглен по-рано, което на свой ред щяло да накара още повече британци да гласуват с "не".

Юнкер вече оглави ЕК. Така че Дейвид Камерън вероятно ще обсъди предоговаряне на условията за членство на Великобритания в ЕС преди референдума.

Партията за независимост на Великобритания, която е против ЕС, твърди, че Великобритания би могла да спести годишно 60 милиарда паунда, които сега се пилеят за регулацията и администрирането в ЕС, плюс нарастващия членски внос.

Според други изчисления, ако Обединеното кралство остане част от непроменен ЕС, то БВП продукт на Лондон би нараснал значително по-малко - до само 495 милиарда паунда.

#Лондон #Борис Джонсън #Великобритания #ЕС #Дейвид Камерън #Камерън #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници