Плевнелиев и Доган с еднакви приоритети

Плевнелиев и Доган с еднакви приоритети
Президентът Плевнелиев и лидерът на ДПС Ахмед Доган отбелязаха приоритетите в държавната политика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев определи политиката за малцинствата като водеща за държавата след срещата си с лидера на ДПС Ахмед Доган в сряда.

По време на разговор в рамките на месеца на политическите консултации двамата се обединиха около мнението, че „работата на държавата с маргинализираните групи“ е много важна тема за България, предаде „Фокус“.

„По никакъв начин не трябва да се дискредитират постигнати резултати в мултикултурността и етническия мир като завоевание на българската държава“, отбелязаха от партията на Ахмед Доган пред президента Плевнелиев.

От ДПС са споделили с държавния глава мнението, че България трябва да определи като приоритетни сектори чистата храна, човешкото здраве и индустриите за възстановяването му.

Според Ахмед Доган в предстоящата реформа в областта на сигурността трябва да се обърне внимание на „ефективността, не силовостта“ и на работещо предварително производство.

Лидерът на ДПС е подкрепил пред Росен Плевнелиев реформата в съдебната власт, защото „трябва да има прозрачен избор на компетентни хора във Висшия съдебен съвет“.

#Ахмед Доган #ДПС #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите