София е домакин на форум за достъпа на младите хора до култура

София е домакин на форум за достъпа на младите хора до култура
В София организират Втора Национална конференция за достъпа на младите хора до култура. Снимка: regionalnorazvitie.com
A A+ A++ A

На 12 август, обявен от ООН за Международен ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), съвместно с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт, организират Втора Национална конференция за достъпа на младите хора до култура.

Официалното откриване на форума е от 11:30 ч. в "София Хотел Балкан". По време на конференцията ще бъдат връчени за първи път годишните награди "ПроКултура" за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура, учредени от БАРОК и Граждански институт в категории. След награждаването ще бъдат споделени и резултатни практики в работата с младите на базата на Програма "Успех" на МОН, ще бъдат огласени и резултатите на проучване, свързано с основната тема, ще има критични и иновативни презентации и обобщаващ доклад.

Съпричастността към Национална кампания за достъп на младите хора до култура е ключов момент за стимулирането на социалното приобщаване, равенството и активното участие на младата генерация в културните процеси, за насърчаване на творческо поколение и достъп на младите хора до култура и за утвърждаване на социалната мисия на българската култура.

#ООН #Барок #МОН #конференцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Инбет Казино