Световна седмица за борба с глаукомата

Световна седмица за борба с глаукомата
A A+ A++ A

Всяка пролет отбелязваме Седмицата за борба с глаукомата по инициатива на Световната асоциация по глаукома, предаде БГНЕС.

Сравнително високата честота на заболеваемост, тежката инвалидизация на пациентите поради трайната загуба на периферното и централното зрение, определят глаукомата като социално значимо заболяване. Тя протича без видими симптоми, с нормално или повишено очно налягане, но води до увреждане на зрителния нерв и до необратима слепота.

Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“ разполага с най-старото и най-голямо глаукомно отделение с традиции и сериозни постижения в диагностиката, проследяването на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лечение на различните видове глаукома.

По повод Световната седмица за борба с глаукомата от 11 до 17 март 2012 г. в кабинет № 21 на ДКБ „Александровска“ (поликлиниката) ще се проведат безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде) с измерване на вътреочното налягане. Направление за офталмолог не се изисква.

Телефон за предварително записване: 02/9230 583.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници