Инж. Тони Кръстев е новият шеф на Агенцията по горите

Инж. Тони Кръстев е новият шеф на Агенцията по горите
Инж. Тони Кръстев Снимка: bgucheni.start.bg
A A+ A++ A

Инженер Тони Кръстев е новият директор на Агенцията по горите.

Кръстев идва на мястото на инж. Григор Гогов, който беше освободен още в първите дни, след като служебното правителство встъпи в длъжност. Причината да бъде уволнен е занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове.

"Не само в природен парк „Българка”, а и в някои други паркове, които са към Изпълнителната агенция по горите, а също и в много териториални поделения, нивото на контрол на дейностите не беше на необходимото ниво. Към момента има сериозни протести от служители на София, от кв. „Враждебна”. Няма становище за изсичането на някои територии около София. В този смисъл аз си позволих да поискам оставката на инж. Григор Гогов. Не поставям под съмнение неговите професионални качества, но поставям под известно съмнение качествата му като ръководител и организатор на тази дейност", заяви зам.-министърът на земеделието Георги Костов.

Инж. Тони Кръстев е управлявал горското ведомство от 2000 до 2001 г. След това е заемал ръководни и експертни длъжности, а до момента е главен експерт в отдел „Недържавни гори и контрол върху дейности в горите” в Изпълнителната агенция по горите.

 

#Тони Кръстев #Григор Гогов #Гогов #Агенция по горите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници