Как да откажем алкохола?

Как да откажем алкохола?
A A+ A++ A

Една доза от синтетичния халюциноген LSD помага на алкохолиците да се откажат от вредния си навик, сочат резултатите от редица проучвания, провеждани през 60-те.

Изследване, представено от списание по психофармакология, разгледа данните от шест научни труда и опити с повече от 500 пациенти. Според резултатите му след разтварянето на халюциногена се наблюдава „значителен благоприятен ефект“, който трае няколко месеца след приемането на наркотика.

Експерти от Норвежкия университет за наука и технологии през последните месеци анализираха десетки ранни изследвания на наркотика, провеждани в периода от 1966 до 1970 г. Пациентите, участвали в програмите за лечение на алкохолизма, получавали между 210 и 800 микрограма LSD. Нивото на злоупотреба с алкохол на 59% от тях намаляло драстично, докато на останалите не се променило. „Най-доброто, което някога сме постигали“, заключил един от учените през 60-те.

LSD обаче е един от най-опасните наркотици на нашето време. Категоризиран е като „Клас А“ във Великобритания и е един от най-силните халюциногени, познати на човечеството. Психоактивното вещество работи, като блокира серотонина в човешкия мозък, който контролира редица функции на тялото, включително възприятието, поведението, глада и настроението. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници