Яценюк нарече плана на Путин "прах в очите"

Яценюк нарече плана на Путин "прах в очите"
Яценюк не вярва на плана за мир на Путин.
A A+ A++ A

Украинският премиер Арсений Яценюк отхвърли плана за разрешаване на конфликта в Източна Украйна, който в сряда бе предложен от руския президент Владимир Путин, съобщи АФП. „Този нов план е прах в очите на международната общност преди срещата на върха на НАТО и опит за възпиране на неминуемите решения на ЕС за нови санкции срещу Русия”, посочи Яценюк.

Междувременно стана ясно, че самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) няма да прекрати огъня, докато в Донбас има украинска войска. Това заяви представителят на военното министерство на ДНР Владислав Бриг, цитиран от РИА "Новости".

По думите му ДНР "се съмнява, че всички украински подразделения, участващи в прочиствателната операция в източна Украйна, ще се подчинят на решението на президента Петро Порошенко за безсрочно прекратяване на огъня, защото той не контролира всички".

"Порошенко не контролира наказателните батальони, те не се подчиняват на решенията му. Армията на ДНР няма да спре огъня най-малкото докато наказателните части се намират в Донбас", изтъкна Бриг.

Войната в Източна Украйна продължава да взима жертви. Най-малко 87 украински войници са убити, след като са били обсадени от проруските групи в източния град Иловайск, Донецката област. Това съобщи АФП, позовавайки се на заместник-ръководителя на донаборната комисия в Запорожката област на Украйна.

#Арсений Яценюк #Русия #Украйна #Донбас #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници