Предлагат актуализация на бюджета след изборите

Предлагат актуализация на бюджета след изборите
„Може само да се съжалява, че не се направи актуализация на бюджета“, заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки. Снимка: Веселин Боришев
A A+ A++ A

„Истината е, че положението е изключително тежко, може само да се съжалява, че не се направи актуализация на бюджета“, заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки при откриването на Националния съвет за тристранно сътрудничество. „Ще се наложи актуализация на бюджета и ще я предложим след провеждането на предсрочните парламентарни избори“, допълни премиерът.

Според него има три сфери, в които състоянието е изключително тежко – финансова сфера, банкова и енергетика. За енергетиката Близнашки посочи, че положението е повече от тревожно. „Натрупват се и тази година 900 млн. лева задължения, с тенденция дупката да достигне 3,8 млрд. лева догодина“, заяви министър-председателят и подчерта, че експериментът да се задържат цените на електроенергията се е оказал изключително вреден, защото са се създали илюзии в обществото.

„Ще трябва да извървим път на плавно покачване на цените“, обяви той и добави, че именно затова е бил създаден Енергиен борд.

#проф. Георги Близнашки #Енергиен борд #тенденция #електроенергията #Дупката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници