Министерства остават на червено преди Коледа

Министерства остават на червено преди Коледа
A A+ A++ A

В края на годината някои министерства няма да могат да си платят заплатите. Това е изчислил служебният зам.-министър на финансите Кирил Ананиев.

Ананиев потвърди пред социалните партньори казаното от премиера Георги Близнашки и вицеремиера Екатерина Захариева, че служебният кабинет подготвя актуализация, която ще предостави на новото Народно събрание. Служебното правителство ще подготви и проекта на бюджет за следващата година на базата на действащото законодателство и при спазване на фискалните правила, които са определени, каза зам.-министърът.

Оттам нататък новото правителство трябва да си определи приоритетите и да ги включи в окончателния вариант на проектобюджета, обясни Ананиев. По думите му, целта на служебния кабинет ще бъде да подготви базовия вариант с необходимите фискални показатели, които да запазват фискалната стабилност на държавата.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов посочи, че работодателите са съгласни с допълнителното финансиране на здравната каса до края на годината, но това трябва да е последното наливане на пари на сектор без реформи.

Посъветвахме кабинета да не се предвиждат средства за сектори, които не са реформирани, в проекта за бюджет 2015 г. и всички средства да бъдат обвързани с постигането на задачи и реформи, добави той.

Пламен Димитров от КНСБ коментира, че без актуализация на бюджета за 2014 г. няма как да се мине. По темата за увеличението на тока според него е очевидно, че ще има такова. Предложението на КНСБ е да се въведат различни цени на тока за бедни и богати домакинства.

#бюджет #заплати #Кирил Ананиев #Здравната каса #КНСБ #БТТП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници