Селфи с книга – новата кампания на културното министерство

Селфи с книга – новата кампания на културното министерство
На 28 септември ще бъде организирано масово четене в Борисовата градина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебното министерство на културата стартира нова кампания - „Селфи с книга“, която цели да популяризира четенето сред младите хора у нас. Инициативата е на министър Мартин Иванов, който кани популярни личности от културата, политици и спортисти на 28 септември в началото на Борисовата градина в столицата, които да четат откъси от свои любими книги.

Пред „Дневник“ министър Иванов твърди, че не търсят евтин пиар: „Искаме всички да се съберем без вратовръзки и без костюми и по един нестандартен начин да покажем на нашите деца да общуват с книгите“.

„Искаме да се съберем на 28 септември в началото на Борисовата градина в София и да поставим своеобразен рекорд за най-много хора с книга в ръце – може и таблет или киндъл, но важното е да почетем за няколко минути“, продължава да разказва за благородната кауза министърът. Според него позитивният пример от страна на родители, но и на институции, е крачка към преодоляването на стряскащата неграмотност на българските ученици.

Масовото четене ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а партньор е и Столична община.

Паралелно с читателските кътове ще бъдат изградени и буккросинг зона, кът за четене на детски книги, илюстраторски работилници, както и кът за Кутия за приказки, където познати лица ще четат свои собствени текстове.

#Мартин Иванов #Росен Плевнелиев #книга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници