Съдът остави 19-годишния Митко Мирчев в ареста

Съдът остави 19-годишния Митко Мирчев в ареста
A A+ A++ A

Софийски апелативен съд остави без уважение искането за промяна на мярката за неотклонение на 19-годишния Митко Мирчев.

Мирчев е обвинен за това, че на 1 септември в столичния квартал „Левски” е наръгал и убил с нож, боксьора Евгени Тодоров. Към момента се смята, че причина за извършеното от Митко престъпление е ревност към приятелката си Деница от Евгени.

На предишното заседание СГС остави в ареста Митко, Апелативният съд потвърди тази мярка.

Адвокатката на обвиняемия пледира неумишлено престъпление и заяви пред съда, че няма опасност Мирчев, да се укрие, или да извърши ново такова престъпление. Тя изтъкна факта, че именно Митко е дал своя телефон на приятелката си, за да повика полиция и Бърза помощ.

Евгени е починал вследствие на закъснялата лекарка помощ, твърди защитата.

На излизане от залата бащата на починалото момчето Янко Тодоров каза пред журналисти, че не обвинява Деница за случилото се. Според родителя враждата между двете момчета се е зародила от там, че Деница искала да си направи татуировка при Евгени. Това отключило ревността на Митко.

Приятелите на Евгени казаха пред медиите, че Митко по принцип бил ревнив и отправял заплахи към ухажорите на приятелката му.

„Синът ми нямаше косвена връзка с нея, дори не са се срещали заедно и не се събираха в една компания”, каза още бащата на убитото момче. За първото сбиване между двамата, станало седмица преди 1 септември, бащата обясни, че бил виновен приятел на Евгени, който го е подстрекавал да набие Митко.

„Синът ми имаше един приятел Боби, който аз държа много да дойде като свидетел. За първия побой, който е станал седмица преди 1 септември – Боби е бил подстрекател на синът ми с думите „А бе тоя какво те гледа така лошо, какво иска от тебе!”, каза Янко Тодоров. Евгени тогава се обърнал към въпросният Митко и го е попитал, защо го гледа така лошо, а след това Митко слага бокс на ръката и посяга на Евгени в гръб.

Приятелите на загиналото момче споделиха още, че Митко не е викал никаква Бърза помощ, или полиция, а напротив бил си запалил цигара. 

#съд #нож

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници