Нулева безработица сред инженерите видя Плевнелиев

Нулева безработица сред инженерите видя Плевнелиев
„В България днес няма безработни инженери“, заяви в САЩ президентът Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път“, заяви президентът Росен Плевнелиев при срещата си с българската общност в САЩ, съобщиха от прессекретариата на президента.

В първия ден от работното си посещение в САЩ държавният глава разговаря в Ню Йорк с представители на българската общност. Той е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН.

„Българските политици трябва да могат да се обединяват около важните национални приоритети“, посочи президентът. Плевнелиев изрази надежда за бързо сформиране на правителство след произвеждането на предсрочните парламентарни избори, което да пристъпи към осъществяването на очакваните от обществото реформи.

„Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, посочи държавният глава.

Пред сънародниците ни в Ню Йорк президентът се ангажира да продължи да работи за провеждането на повече национални допитвания по важни за българските граждани теми.

Росен Плевнелиев благодари на живеещите в САЩ наши сънародници за съхраняването на националните традиции и активните им връзки с България. Според президента българската общност може да допринесе още повече за развитието на отношенията между страната ни и САЩ.

Президентът открои усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии. Държавният глава припомни още, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.

 

#Росен Плевнелиев #САЩ #Плевнелиев #България #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници