Черна серия: Двама прегазени за по-малко от час

Черна серия: Двама прегазени за по-малко от час
A A+ A++ A

Два тежки влакови инцидента изправиха на нокти служителите в казанлъшкото жп управление тази сутрин - за жалост с фатален край.

За по-малко от час два различни влака прегазиха мъже на релсите.

Първият инцидент стана малко след 7 часа под надлеза към заводите „Арсенал“. Мъж на видима възраст над 60 години пресичал линията, когато бил блъснат от пътническия влак Карлово - Тулово, наближаващ гара Казанлък от запад.

Пострадалият е бил откаран веднага в казанлъшката болница, но малко по-късно е починал.

Машинистът се е движил с позволената скорост 70 км./ч и е подал сигнализация, когато е видял човека на релсите, разказва той пред кazanlak.com. Въпреки това не е успял да избегне удара.

В този участък на железопътната линия всеки ден преминават през релсите хиляди казанлъчани, особено работещите в „Арсенал“, тъй като пътят от там е по-кратък, отбелязва местното издание. Пресичането на релсите обаче не е обезопасено и няма сигнализация. Видимостта за идващи влакове не е еднакво добра от двете страни.

Именно от запад, откъдето е идвал влакът тази сутрин, има завой на линията и пресичащите могат да видят влака едва в последния момент.

Втори мъж е прегазен от влак около 8 часа на линията между Черганово и Казанлък, на изток от гарата.

Мъжът е бил намерен около 8:20, разчленен на две върху релсите. Човекът е без документи. Предполага се, че е бил блъснат от пристигащия около 8:10 на гара Казанлък експрес „Чайка“ от Бургас за София.

Все още няма данни за възрастта на човека и дали той не е самоубиец.


#Казанлък #гара #прегазен #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници