Бившият президент на Германия се оттеглил в манастир

Бившият президент на Германия се оттеглил в манастир
Предполага се, че Вулф е в неизвестен католически манастир и е прекъснал престоя си там, за да присъства на церемонията в негова чест в четвъртък. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент на Германия Кристиан Вулф, който подаде оставка след обвинения за злоупотреба с власт, се е оттеглил в манастир, твърдят източници от Берлин.

Вулф се е оттеглил в манастир, за да си почине от напрежението, създало се около него, съобщи булевардният вестник Bild am Sonntag, цитиран от „Дневник“.

Вулф подаде оставка, след като прокуратурата заяви, че ще го разследва по обвинения за злоупотреба със служебно положение.

Скандалът около него продължи, когато стана ясно, че е приел да получава полагащата му се годишна пенсия в размер на 199 000 евро годишно до края на живота си, макар че прекара на поста едва 20 месеца.

Предполага се, че Вулф е в неизвестен католически манастир и е прекъснал престоя си там, за да присъства на церемонията в негова чест в четвъртък.

Тя беше помрачена от демонстрации с оглушителния шум на вувузели. От всички 390 поканени гости са отсъствали цели 160 души, а по-рано бившите президенти на Германия заявиха, че няма да присъстват на церемонията по „изпращането“ на държавния глава.

Кристиян Вулф е изключително религиозен и дълго време е бил активен в движението Pro Christ. През 2007 г., когато е бил премиер на провинция Долна Саксония, той е пътувал до Рим, за да се срещне лично с папа Бенедикт XVI.

Бившият президент е преминал и през цялостен здравен преглед, твърди Bild am Sonntag. На 23 февруари той е бил приет във военна болница в Берлин с остри болки в бъбреците.

#Кристиан Вулф #президент на Германия #манастир #скандал #злоупотреба с власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"