Един оцелял - бил в Монтана по работа

Един оцелял - бил в Монтана по работа
A A+ A++ A

Един от работниците, които е трябвало да са на работа във фаталната смяна, е оцелял -  благодарение на отсъствието си. Той е сред хората около мястото на трагедията в пълна неизвестност какво се е случило малко след 17 часа вчера.

Неправилно съхранение на боеприпаси е първата версия за причините, довели до трагедията, каза вътрешният министър Йордан Бакалов на пресконференция в Горни Лом.

"За съжаление се е случило най-лошото. По всяка вероятност ще има жертви. На този етап не можем да кажем колко са те – след като не са идентифицирани, нищо сигурно не може да се твърди. След последния взрив трябва да се изчака 24 часа. Затова ще използваме техника, за да действаме по най-безопасния начин", каза Бакалов.

Психолозите ще работят с роднините на работниците, които са били в цеха.

И собственикът на завода няма връзка със сина си. Предполага, че е бил вътре.

„За съжаление МТел извършва профилактика в района и не можем да прозвъним хората, за да кажем категорично – дали те са били в цеха, когато е станал взривът. И това е един от големите ни проблеми. Не можем да се ангажираме категорично с броя на хората, които са били на смяна“, повтори вътрешният министър.

#Горни Лом #оцелял #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници