"Афис": ГЕРБ, БСП и ДПС сигурни за бъдещия парламент

"Афис": ГЕРБ, БСП и ДПС сигурни за бъдещия парламент
Графика: "Афис"
A A+ A++ A

Сигурните участници в следващия парламент са ГЕРБ, БСП и ДПС, а почти сигурни са Реформаторският блок и България без цензура. Това показва последното проучване на агенция „Афис“, проведено в периода 27-30 септември.

Според проучването Патриотичният фронт, АБВ и Атака са под риск, макар и в не висока степен, да изпаднат от разпределението на мандатите.

Избирателна активност, която се очаква, се движи в стойности, приблизително близки до активността на парламентарните избори  през май миналата година. В началото на кампанията бе регистриран спад в интереса към предстоящите избори, но към края на кампанията се наблюдава връщане към изходните нива от 50-55 на сто или 3,4-3,.7 млн. души.

Според проучването при подобно развитие на нещата дяловете на първите пет формации ще се повишат, но това пак няма да облекчи задачата за съставяне на стабилно мнозинство. Единственият вариант, при който може да се постигне такова мнозинство е, ако в парламента се класират само три или четири формации, което обаче е изключително слабо вероятно.

#избори #проучване #АФИС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници