Арогантно неспазване на правилата причини трагедията, смята президентът

Арогантно неспазване на правилата причини трагедията, смята президентът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев изрази най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите при инцидента до Горни Лом.

"Невинни човешки животи бяха загубени, заради арогантното неспазване на предписанията и установените правила на държавните институции за работа с взривни вещества. За съжаление това не е прецедент, а поредният случай, който води до смъртта на работници, обезвреждащи боеприпаси", коментира Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според държавния глава още по-притеснително е, че тази трагедия настъпва след направена проверка от Инспекцията по труда, при която в дейността на въпросната фирма са констатирани 13 сериозни нарушения на изискванията за безопасност и условия на труд. Наложени са и седем акта. От своя страна служба КОС към МВР е установила 3 нарушения на специалните разпоредби. За съжаление неизпълнението и неглижирането на предписанията на държавните органи доведе до загубата на човешки животи.

Росен Плевнелиев призовава за категорична намеса от страна на отговорните институции, които да бъдат безкомпромисни при проследяване на изпълнението на направените предписания за безопасност при работа.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници