Огнян Минчев: Изборите не са договорени, зависят от нас

Огнян Минчев: Изборите не са договорени, зависят от нас
Огнян Минчев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пасивната публична кампания - комбинирана с интензивно купуване на гласове по места - която водят ДПС и БСП цели да създаде впечатление, че изборите са договорени зад сцената, че разпределението на властта вече е направено. Това е поредната опасна измама, която може да провали възможността изборите на 5 октомври да доведат до създаване на силно и отговорно правителство, коментира политологът Огнян Минчев.

„Резултатите от изборите НЕ СА ДОГОВОРЕНИ. Тези резултати зависят от нас, от желанието ни да отидем да гласуваме и да определим кой ще има потенциал да създаде мнозинство и ефективно управление. Резултатите от изборите зависят и от още нещо, което е от голямо значение - ефективната дейност на институциите, особено на МВР, за предотвратяване на масовото купуване на гласове“, написа Минчев на страницата си във Фейсбук.

Според него, за никого не е тайна, че партиите на статуквото, обслужващи политико-корпоративната мафия, купуват огромни количества гласове - особено сред маргиналните общности.

„Цената на един глас се е качила до немислимите доскоро 80-100 лева. Къде е полицията, къде е ДАНС, къде е прокуратурата? Разберете, много е важно - колкото се може повече хора да гласуват! Нека всеки от нас предаде това послание на колкото се може повече хора! Разбирам отчаянието, фрустрацията, обезверяването, отегчението, но ние ТРЯБВА, ДЛЪЖНИ СМЕ да ги изненадаме в неделя! Да им развалим тънките сметки как да продължат да ни яздят. Не казвам ЗА КОГО да гласувате - всеки решава сам за себе си. Но нека всички отидем и подадем гласа си. Иначе ще се сърдим сами на себе си...“, пише още политологът.

#Огнян Минчев #Минчев #избори #гласове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници