Пентагона в паника заради ебола

Пентагона в паника заради ебола
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Паника в Пентагона бе предизвикана заради фалшива тревога, свързана със смъртоносния вирус ебола. Жена причини суматохата, заради подозрение, че болна от опасната зараза. Тя призна, че си е измислила историята за пътуване до Западна Африка.

Здравните власти съобщиха, че тя не е заразена с ебола. Жената, пътувала с автобус, след което повърнала на паркинга. Тя е поставена под карантина в болница.

В лечебното заведение споделила, че е била в Либерия преди две седмици. Временно под карантина бяха поставени 17 души, имали пряк контакт с жената, а пътниците в автобуса бяха подложени на проверка.

Нелепият случай обаче принуди полицаите да затворят един от входовете на Пентагона и част от паркинга.

Междувременно президентът на Световната банка Джим Йон Ким призна, че светът губи битката срещу "ебола". 

„Продължавам да смятам, че светът не е разбрал какъв е възможният по-неприятен риск, не само за икономиката на Западна Африка, но и за глобалната икономика, и ние все още губим битката”, каза той на пресконференция във Франция с президента Франсоа Оланд и ръководителите на Международния валутен фонд, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и на други международни организации.

Според Джим Йон Ким въпреки огромните усилия действията във връзка с ебола са силно закъснели. Той също така се обърна с призив към западните страни да спрат да мислят само за границите си, а да ангажират още хора и ресурси за борбата с вируса в Западна Африка.

 

#ебола #САЩ #Световна банка #Либерия #Джим Йон Ким

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници