Мира Радева не вижда бъдеще за Реформаторския блок

Мира Радева не вижда бъдеще за Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социологът Мира Радева изрази мнение в сутрешния блок на ТВ7, че сегашната ситуация дава шанс за изява на политическите лидери. "Нормално е всеки един, който поема властта, особено в по-тежка ситуация, да се презастрахова. Смятам, че каквото и да заявиш в началото, следва обществена реакция. Преувеличено е да се сърдим на презастраховки", категорична е тя по отношение на предпазливостта на Бойко Борисов за съставяне на кабинет. 

Тя припомни, че при Реформаторите има напрежение и не дават заявки за единен политически субект. "Притеснява ме, че при тях има двойна игра - избирателят се обърква кое всъщност е тяхната политика, дали ДСБ да вземе властта или и четирите формации вътре. Струва ми се, че няма голямо бъдеще в този Реформаторски блок", категорична е Радева.

"Изборите чукат на вратата. Тези партии хем не са достатъчно готови за тези избори, хем разбират, че не изглежда добре пред избирателя да абдикират от властта. Затова ситуацията е тежка", допълни още социоложката.

Колкото до ролята на ДПС, според нея този мандат има много важно значение за тях. Радева изрази мнение, че този път те ще използват времето за реабилитиране на публичния си образ, за да запазят позициите си във властта. 

 

#ДПС #Бойко Борисов #реформаторски блок #Мира Радева #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници