Борисов: Договаряме пълен мандат в коалиция с Реформаторите

Борисов: Договаряме пълен мандат в коалиция с Реформаторите
A A+ A++ A

ГЕРБ ще управлява във формат правителство на малцинството в коалиция с Реформаторския блок - това съобщи Бойко Борисов след края на предложената от него лидерска среща в парламента.

Всички участници са потвърдили времетраенето на кабинета да е в конституционно разписания 4-годишен период.

"Те не приемат избори 2 в 1 нито с местните, нито с президентските избори. Така изчистихме първата въпросителна", каза Борисов.

"От разговорите и изразените позиции за мен е ясно, че единствена възможна формула е ако се направи коалиция на малцинството с Реформаторския блок", каза Борисов. 

"По отделни теми ще ползва плаващо мнозинство, тъй като някои от партиите искат увеличаване на данъчната тежест, други - да се запази плоският данък. В това отношение ще приемем подкрепата на всички партии по отделни теми", поясни лидерът на ГЕРБ.

Всеки вторник дневният ред на Министерския съвет ще се предлага на лидерска среща и така ще бъде ясно по кои въпроси ще има подкрепа. 


Лидерите са били единодушни, че предсрочни избори през зимата са фатални.

БСП остават в опозиция.


До петък, ако Реформаторският блок вземе решение да подпише коалиционно  споразумение,  ще го изпратим на лидерите и ще знаем по кои теми можем да имаме мнозинство, каза Борисов. В коалиционното споразумение ще бъдат разписани и министерските постове.

Всички участници в срещата ще информират партиите си и ще решат дали да подкрепят днешното решение.

На срещата в кабинета на председателя на НС участваха Лютви Местан, Меглена Кунева, Цецка Цачева, Бойко Борисов, Михаил Миков, Румен Йончев, Светлин Танчев и Валери Симеонов.

 

 

#ГЕРБ #реформаторски блок #коалиция #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници