Nextbit позволява прехвърлянето на данни между приложения за Android

Nextbit позволява прехвърлянето на данни между приложения за Android
A A+ A++ A

В края на август стана" target="_blank">http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=32054">стана дума за стартъп компанията Nextbit, създадена от бивши служители на Google, Apple, Amazon, HTC и Dropbox, която обяви, че ще си партнира с Cyanogen по някакъв интересен таен проект. Това определено събуди любопитството ни, но вече е ясно по какво точно работи Nextbit. Проектът й се нарича Baton и ще позволи на потребителите на Android да работят с едни и същи приложения на различни устройства.

Особеното е, че ще се запазва статусът на различните приложения, което означава, че работата може да продължи от абсолютно същото място – например конкретно ниво в игра, отворен за редактиране документ или уеб страница. Единственото условие е в другото устройство също да са инсталирани Baton и съответното приложение и то да е асоциирано с акаунта на потребителя. Възможно е дори възстановяването на данните от избран момент. Всичко това работи директно, без да е необходимо разработчиците изрично да добавят поддръжка за технологията.

Засега Baton не може да се изтегли от Play Store, тъй като се предлага само на производители на устройства. В момента присъства в смартфони на NTT Docomo, а от компанията преговарят за включване и в продукти на китайски производители. Засега функцията се тества от определени потребители с последната версия на CyanogenMod, но скоро се очаква стартът на тестова система с покани. Първото масово издание се очаква по-късно през годината в продаваните продукти с Cyanogen, което означава, че ще достигне и до OnePlus One. Сред бъдещите планове на Nextbit влиза и осигуряването на неограничено място за потребителите на Android, като ще се комбинира локален и облачен ресурс за запазване на съдържание.

http://www.engadget.com/2014/10/27/nextbit-baton-continuity-for-android/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници