"Боко Харам " омъжила отвлечените момичета насила

"Боко Харам " омъжила отвлечените момичета насила
„Боко Харам“ продължават да похищават масово жени. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямистката групировка "Боко Харам", действаща в Северна Нигерия, обяви, че отвлечените от нейни бойци 219 момичета са приели исляма и вече са омъжени, предаде АФП.

Лидерът на терористите Абубакар Шекау беше заплашил във видеоматериал наскоро, че ще продаде момичетата и ще ги направи сексуални робини. Сега обаче твърди, че всички са омъжени и са в семейните си огнища.

Според правозащитната организация Хюман райтс уоч Боко Харам държи в плен повече от 500 девойки и жени и принудителните бракове са обичайна практика в лагерите на ислямистката групировка. 

Терористичната групировка похити повече от 50 жени и деца през септември в района на Мичико и Гулак в щата Адамава. Това бе най-мащабната атака на екстремистите от април тази година, когато те отвлякоха повече от 200 ученички. Нигерийските власти вече обявиха, че ученичките са освободени.

Припомняме, че в края на юли терористите отвлякоха жената на камерунския вицепремиер и убиха поне трима души при поредната си атака на границата между Нигерия и Камерун. Религиозният лидер и кмет на градчето Колофата и петима членове на семейството му бяха отвлечени.

#Абубакар Шекау #Боко Харам #момичета #жени #Нигерия #Камерун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници