Местан: На колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа

Местан: На колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа
"Проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична”, посочи Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съюзът с Патриотичния фронт проявява една самоцелна жажда за власт, в името на която дясното влиза в съюз с националпопулизма. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че избирателят не е задължил никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила.

"Не видях такъв императив във вота на избирателя, затова проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична”, посочи Лютви Местан.

"Понеже не става въпрос за еднопартийно правителство на г-н Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски, на свой ред казвам не да ни молят да не ги подкрепяме, а обратно – дори на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа", категоричен беше Местан.

Във връзка с молбата на Борисов да гласува против този кабинет, Местан обяви, че неговият прочит отразява притеснение от страна на лидера на ГЕРБ, че двете партии са в нелегален съюз. "Това, разбира се, не е така и може би с тази молба г-н Борисов иска да разсее тези съмнения", каза още Лютви Местан.

 

#ДПС #правителство #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници