Треньорът на Пулев: За пет години влезе в професионалния бокс

Треньорът на Пулев: За пет години влезе в професионалния бокс
Кубрат Пулев Снимка: "Преса"
A A+ A++ A

Подготовката на Кубрат мина много добре, той използва спарингите оптимално. За щастие Пулев е здрав и сега остават последните дни, които ще бъдат за стабилизация на формата, коментира треньорът на Кубрат Пулев - Ото Рамин, пред ТВ7.

Рамин обясни, че му е било най-трудно да го настрои в прехода от аматьорския към професионалния бокс. Двамата работят заедно от пет години. Специалистът твърди, че Пулев е във форма за мача с Владимир Кличко.

"Най-трудно за мен в тези 5 години бе да го настроя от аматьорския бокс към професионалния. От простото печелене на точки да се премине и към по-силните удари. Да не се гони само атрактивността, а да можеш да убедиш публика, съдии в своята сила. Да нанасяш чисти, но същевременно много здрави удари. И разбира се, той трябваше да качи и малко килограми. И това се вижда много ясно, ако направите сравнение сега и преди 5 години. Но трябва да отбележим, че въпреки наддаването той запази бързината си. И благодарение на всичките си качества той се вече изглежда много самоуверен и чудесно изгражда срещите си на ринга. Но нека не забравяме, че Кличко е пълен доминант в тежката категория в последните 10 години. Трябва да изчакаме срещата в събота, за да видим дали спаринг-партньорите на Кубрат и неговата подготовка са били достатъчно добри, за да може той да победи", разказа треньорът.

На 15 ноември цяла България ще бъде обединена и ще чака успех. 

#Кубрат Пулев #Кубрат #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници