Хората на Кунева отново провалиха конгреса за избор на лидер на РБ

Хората на Кунева отново провалиха конгреса за избор на лидер на РБ
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конгресът, на който трябваше да бъде избран председател на Реформаторския блок, за пореден път беше провален от партията на Меглена Кунева.

Според „Движение България на гражданите“, причината конгресът да се отложи е, че Реформаторите не разполагали с достатъчно време, за да решат коя е най-добрата формула за партията им.

„Ние нямаме ясна концепция как продължаваме оттук насетне, до какво трябва да стигне РБ - до единна партия, до по-добра структура на база на федеративен принцип, има партии, които искат да си съхранят самоличността”, каза Найден Зеленогорски от ДБГ.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев продължава да настоява зад решението конгрес да има.

„Единственото, което държа, е да си спазваме решенията. Това, че не стана на 10-и ноември беше заради ситуацията, оттук нататък не виждам причина да не се спазва вече взето решение”, заяви Радан Кънев.

Насроченият за 14 септември конгрес на Реформаторския блок, който трябваше да избере председател бе провален, след като в декларация СДС и партията на Кунева поискаха отлагане за 10 ноември. В обща декларация изпълнителните съвети на двете формации, водени от Божидар Лукарски и Меглена Кунева, заявиха, че избор на председател три седмици преди парламентарните избори само ще навреди на изборния резултат, ще доведе единствено до конфликти и е в полза само на ГЕРБ

#Меглена Кунева #Радан Кънев #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници