Побоят над лекари в "Пирогов" бил ежедневие

Побоят над лекари в "Пирогов" бил ежедневие
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Професор Милан Миланов заяви в сутрешния блок на Нова телевизия в петък, че нападения над лекари има не само в "Спешна помощ", а в "Пирогов" това е ежедневие. "Хора, които не плащат - заплашват с бунт. Хора, които бият - заплашват с бунт. Именно това е липса на държавност", категоричен е той. 

По думите му преди няколко години срещу медиците е започнала целенасочена атака във връзка с лекарските грешки.
„Тези, които я започнаха, търсейки врагове, не осъзнаваха какво ще се случи. Не осъзнаваха, че ще се изчистим от това след десетки години, защото нарушението доверие води до тези събития”, на мнение е проф. Миланов.

„Не искам да оправдавам колегите си в случаите на лекарска грешка. В огромна част от случаите е проблемна малко по-лошата квалификация, на лоши системни отношения вътре в системата и на създадено тежко напрежение между нашата гилдия и обществото. Това не се оправя от един път и ще трябват усилия”, заяви още лекарят.

Според него каквито и наказания да бъдат направени, побоищата над медици няма да спре.

Според статистиката 225 нападения над лекари е имало само за изминалата година у нас. Последният случай е от преди няколко дни, който шокира много хора и разгневи здравният министър Петър Москов. 

#Пирогов #Милан Миланов #Спешна помощ #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници