Борисов: Кабинетът "Орешарски" уби "Южен поток"

Борисов: Кабинетът "Орешарски" уби "Южен поток"
„Както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”, категоричен беше министър-председателят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Пламен Орешарски е направило всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”, заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на "Радио К2".

Борисов допълни, че конфликтът между Русия и Запада има влияние, но от това, което е установил в Брюксел може да каже, че правителството на Пламен Орешарски е спирало проекта, правило е процедури, които не са били одобрени и са видно неправилни.

„Както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”, категоричен беше министър-председателят.

Борисов заяви, че в Брюксел се е срещнал с председателя на ПЕС и че заедно с Меглена Кунева и Ивайло Калфин са направили добри срещи, но оставя на анализаторите да определят доколко всичко е било успешно.

„Когато знаеш, че си за кратко и всеки ден може да е последен в управлението, работиш на пълни обороти, хоризонтът може да стане и по-дълъг, отколкото очакваме, но както е казал народът – готви се за война, ако искаш да живееш в мир”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов каза още, че между първия и втория му мандат са минали едва година и няколко месеца, като в този период има близо 4,5 милиарда неусвоени пари по европейските фондове и близо 9 милиарда разлика в дефицитите, от 0,48% до 3,8% в момента.

 

#Бойко Борисов #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници