Оланд към Путин: Трябва да избегнем нови стени, които ни разделят

Оланд към Путин: Трябва да избегнем нови стени, които ни разделят
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

„Западът и Русия трябва да избегнат да бъдат разделени от нови стени”, заяви френският президент Франсоа Оланд пред руския си колега Владимир Путин в Москва, предаде АФП. „Смятам, че трябва да избягваме появата на други стени, които да ни разделят. В един момент трябва да можем да преодолеем препятствията и да намерим решения”, каза Оланд, който пристигна в руската столица след двудневно посещение в Казахстан.

Путин приветства визитата на френския държавен глава, която определи като наистина работна, и изрази увереност, че тя ще бъде полезна.

На срещата руският президент изрази надежда за скорошно прекратяване на огъня в Украйна. „Ситуацията в Украйна е трагична, виждаме как там все още умират хора. Силно се надявам обаче, че в близко бъдеще ще се стигне до окончателно спиране на огъня", заяви Путин.

Русия очаква Киев да изключи всякаква възможност за блокада на източните републики Донецк и Луганск. „В противен случай ще е трудно да си представим териториалната цялост на Украйна. Както знаете, Русия подкрепя териториалната цялост на Украйна", допълни Путин.

Оланд пристигна изненадващо в Москва след посещение в Казахстан, за да обсъди украинската криза с руския си колега. В Казахстан Оланд заяви, че той, Путин, украинският президент Петро Порошенко и германският канцлер Ангела Меркел трябва заедно "да започнат процес за намаляване на напрежението", съобщи "Ройтерс". Френският президент загатна, че иска да се обсъдят някои теми, засегнати в речта на Путин в четвъртък, в която руският лидер обвини "вчерашните врагове" в опит да издигнат нова Желязна завеса около Русия.

#Франсоа Оланд #Франция #Владимир Путин #Москва #Русия #Украйна #Казахстан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници