Фестивал на съвременната керамика

Фестивал на съвременната керамика
Снимки: СБХ
A A+ A++ A

Секция ”Керамика” към Съюза на българските художници организира на 12 декември „Фестивал на съвременната керамика” в салона на галерия-книжарница „София Прес”.

Това събитие е продължение на традиционните ежегодни керамични изложби, които са и празник за художниците - керамици. По традиция, те честват на 12 декември своя покровител - Свети Спиридон. Този форум е етап от реалното състояние на керамичното изкуство в България. Изложбата има за цел да продължи художествената традиция, да утвърди приемствеността при различните поколения творци, и да демонстрира нови техники и естетически похвати.

В рамките на фестивала е зададена и конкурсна тема: „Малкото е повече” /The less is more/. Съзнателно се търси философската изразност на пластиката и цвета, сътворени от керамичния материал.

„Фестивал на съвременната керамика” 2014 е поредната форма за изява на творци от различни поколения, на това толкова древно, трудно, истинско и съзидателно изкуство, носещо топлината и заряда на човешката ръка и дух.

 

 

#Съюза на българските художници #изложба #фестивал #форум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници