Корупцията в България е на критично ниво, алармират от посолството на САЩ

Корупцията в България е на критично ниво, алармират от посолството на САЩ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"За съжаление се опасявам, че в България корупцията е достигнала кризисно ниво, което влияе негативно върху живота на всеки един гражданин." Това наблюдение сподели заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт в София по случай Международния ден за борба с корупцията, който се провежда всяка година.

"Корупцията е проблем навсякъде по света, включително в САЩ, както бихте прочели в много от заглавията в пресата", каза още Бъртън. "Това, което е необходимо, е политическа воля, както и професионален капацитет, за да се реализират всички антикорупционни инициативи и реформи", подчертава още дипломатът.

"През последните двадесет години правителството на САЩ е предоставило финансиране в размер на 64 млн. долара за програми, предназначени да подпомогнат укрепването на правовия ред в България, в това число обучителни програми за български магистрати", казва още заместник-посланикът на САЩ в София Брус Бъртън пред представители на българската съдебна власт.

#САЩ #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници