Хиляди излязоха на протеста на КНСБ

Хиляди излязоха на протеста на КНСБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко хиляди членове на КНСБ се събраха на протест срещу вдигането на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца на година от 2015 г.

Протестното шествие тръгна от централата на синдиката, на площад "Македония". Протестът събира хора от различни професии: миньори, железничари и др.

Протестиращите са от различни краища на страната и са облечени с отличителните знаци на синдиката. Те носят плакати, на които пише: "Не искаме работа до гроб", "На работа с памперси ни искате!!!", "Не искаме доживотен труд за мизерни пенсии". Демонстрантите скандират "Много сме, силни сме".

Мотото на националната протестна демонстрация е: "Няма да плащаме чуждите грешки с нашите пенсии, с нашите работни места и с нашите заплати".

Протестното шествие на КНСБ продължава по бул. "Цар Освободител". Движението по булеварда е спряно.

Протестът се охранява от полиция, а броят на протестиращите расте. 

Пред сградата на парламента протестиращите скандираха, че си искат правата. Те са срещу рестрикциите, които според тях, налага бюджетът за следващата година.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, придружен от група членове на конфедерацията влезе в сградата на парламента, за да проведе среща с представители на парламентарните групи. 

 

#хиляди #излязоха #протест #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници