"Бърдмен" оглави номинациите за "Златен глобус"

"Бърдмен" оглави номинациите за "Златен глобус"
Майкъл Кийтън в "Бърдмен".
A A+ A++ A

Комедийната драма "Бърдмен" на мексиканския режисьор Алехандро Инариту получи седем номинации за наградите "Златен глобус", следван от "Юношество" и "Игра на кодове", съобщи Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд.

Ленатата на Инариту беше номинирана в категориите "най-добра комедия", "Най-добър актьор в комедия" за главния актьор Майкъл Кийтън, най-добра актриса и актьор в поддържаща роля (Ема Стоун и Едуард Нортън).

"Бърдмен" разказва историята на завърнал се бивш актьор от филми за супер герои, който иска да си върне славата в театъра. В сряда лентата получи най-много номинации за наградите на Гилдията на филмовите актьори.

Френско-германско-израелската продукция Gett: le procès de Viviane Amsalem се конкурира в категорията за най-добър чуждестранен филм, съобщиха актьорите Кейт Бекинсейл и Питър Крауз по време на церемонията в хотел Хилтън в Бевърли Хилс.

В категорията за телевизия мини-сериалът "Фарго" получи най-много номинации – пет, следван от "Истински детектив" с четири. 

Филмите „Героичната шесторка”, „Книгата на живота”, „Кутийковците”, „Как да си дресираш дракон 2” и „LEGO: Филмът” са номинирани в категорията за най-добра анимация.

Церемонията за 72-ите награди „Златен глобус” ще се състои на 11 януари 2015 г. в хотел „Бевърли Хилтън” в Бевърли хилс. Водещи на шоуто за трети пореден път ще бъдат Тина Фей и Ейми Полър.

#Майкъл Кийтън #Бърдмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници