Алексей Навални - в затвора за присвояване на средства

Алексей Навални - в затвора за присвояване на средства
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският опозиционер Алексей Навални и брат му Олег бяха признати за виновни от московския съд заради присвояване на средства от филиал на френската компания "Ив Роше". Алексей получи 3 години и половина условна присъда, а брат му Олег - същата присъда, но ефективна, и беше задържан в съдебната зала.

Навални призова привържениците си да излязат да протестират на улицата. Във вторник вечер се очаква да се проведе демонстрация край Кремълската стена. В социалните мрежи повече от 16 хил. души са заявили, че ще участват в нея. Защитата обяви, че ще обжалва присъдата.

"Тази власт не заслужава да съществува. Трябва да бъде унищожена. Призовавам тази вечер всички да излязат по улиците на протест, и да останем, докато тази тази власт заточваща невинни хора, не падне", призова Алексей Навални.

Братята бяха обвинени, че са присвоили 27 млн. рубли от "Ив Роше" и още близо 4,5 млн. рубли от дружеството "Многопрофилна процесингова компания". Заради това прокуратурата поиска за тях съответно 10 и 8 години лишаване от свобода. Съдът задължи двамата да изплатят равностойността на присвоеното.

#Алексей Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници