Самолетът на Air Asia се разбил при сблъсък с морето?

Самолетът на Air Asia се разбил при сблъсък с морето?
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Индонезийският самолет Air Asia най-вероятно се разбил при удара с водната повърхност на Яванско море. Това мнение изрази местният експерт Алвин Ли.

"По всяка вероятност самолетът се е разбил при удара с водата", заяви той, цитиран от портала Detik.com. "Ако във въздуха наистина е имало взрив, отломките щяха да бъдат разхвърляне на голяма площ", поясни още Ли.

Припомняме, че по-рано представител на индонезийските власти съобщи, че отломките на "Еърбъса" са разхвърляни върху 5-километрова площ във входа на пролива Каримата, който разделя островите Суматра и Калимантан.

Роднини и близки на пътниците ще бъдат транспортирани до района на спасителните работи утре със специален полет, информира електронното издание на в. "Стар", цитирано от ТАСС.

Новината дойде като тежък удар за близките на пасажерите и екипажа, които чакаха информация на летището в Сурабая. Оттам започна полетът, на чийто борд бяха 162 души.

Търсенето на екипите продължава в района, където са намерени отломките - на около 10 км от последното известно местоположение на самолета над Яванско море.

#Air Asia #Яванско море #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници