Само за няколко дни: Трети инцидент със самолет на Air Asia

Само за няколко дни: Трети инцидент със самолет на Air Asia
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Само за няколко дни вече има трети случай на инцидент със самолет на индонезийската авиокомпания Air Asia. Този път обаче няма трагедия.

Машината се приземила с трясък и излязла извън пистата. По чудо няма пострадали, съобщава ТАСС. "Твърдото приземяване" станало на летище Калибо, недалеч от известния курорт Боракай. Снимки от инцидента, попаднали в социалните мрежи, показват как шокираните пътници напускат машината през аварийните тунели.

В неделя поради технически проблеми самолет, извършващ вътрешен полет AK6242 от Пенанг към Лангкави, е бил принуден да се приземи аварийно, предаде РИА Новости. След аварията самолетът се е върнал в Пенанг, където е кацнал принудително.

В същия ден друг лайнер на Air Asia изчезна от радарите 40 минути след началото на полета си. Издирвателните операции продължиха няколко дни. Във вторник бяха намерени останки от разбилия се самолет и над 40 тела на загинали пътници. Според експерти като причина за трагедията се изтъква пилотска грешка, последвана от сблъсък с морето, който разбил самолета.

#самолет #Air Asia

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници