Бедстващи от снега в Македония бяха евакуирани с хеликоптер

Бедстващи от снега в Македония бяха евакуирани с хеликоптер
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Снежният ад в Македония наложи евакуацията с хеликоптер на трима жители на село Ръжаново край Струга, предаде МИА. Няколко села в областта са откъснати от света. Транспортният министър Миле Янакиески предупреди, че се очаква студен фронт, след който ще има големи поледици и водачите трябва да бъдат максимално внимателни.

От 5 часа сутринта пътят Кичево-Охрид е проходим за леки коли и камиони до 5 тона, като е задължително използването на зимно оборудване.

"Малко по малко се нормализира обстановката с доставката електроенергия. Голяма част от населените места Вевчани, Велешта и Октиси днес следобед вече ще имат ток. Малък брой планински села ще останат без електричество, но то ще бъде възстановено през следващите дни", каза Янакиески.

Най-тежко е положението в община Дебар и планинските села край Македонски Брод, където са ангажирани екипи на дирекцията за защита и спасение.

"Голяма част от тези села въобще не са населени, а някои се използват само за туристически цели. В момента освен тримата човека, които потърсиха помощ, няма сигнали за други затрупани хора", каза още министърът.

#сняг #Македония #Струма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници