Над 130 души, поддръжници на Навални, арестувани в Москва

Над 130 души, поддръжници на Навални, арестувани в Москва
Алексей и Олег Навални Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 130 души са арестувани във вторник вечерта в Москва по време на неразрешена демонстрация, организирана от поддръжници на руския опозиционер Алексей Навални. Причината за протеста е, че Навални и брат му Олег бяха осъдени за присвояване на средства, предаде АФП.

В съобщението се казва, че най-малко 132 души са задържани на Манежния площад в центъра на руската столица. По-рано полицията призова демонстрантите да се разотидат, тъй като акцията не е разрешена от властите.

Най-големият опонент на руската власт Алексей Навални днес бе признат за виновен по обвинение в присвояване на средства в ущърб на дъщерна фирма на френската компания „Ив Роше” и бе осъден на три години и шест месеца затвор условно. Братът му – Олег, бе осъден на три години и половина ефективно.

Говорителят на върховния представител на ЕС за външната политика Федерика Могерини заяви, че обвиненията срещу двамата не са били подкрепени с доказателства по време на процеса.

"С изключение на няколко представители на избрани медии нито обществеността, нито международните наблюдатели не бяха пуснати да влязат в съда при четенето на присъдата”, заяви говорителят.

Алексей Навални е юрист, политически и обществен активист. Автор е на един от най-четените блогове на обществено–политическа тематика в Русия, като печели популярността си чрез активната си борба срещу корупцията в страната. Създава и ръководи антикорупционния проект РосПил.

#Алексей Навални #Навални #Олег #Москва #Федерика Могерини #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници