Джамбазки: Моливът срещу автомата винаги ще губи

Джамбазки: Моливът срещу автомата винаги ще губи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви в сутрешния блок на Нова телевизия в петък, че „моливът изправен срещу автомата винаги ще губи”. Той изрази това мнение по повод трагичния разстрел в редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" в Париж, при който ислямисти застреляха 12 души.

Според Джамбазки за да има молив, трябва да има някой, който да пази тази цивилизация и тази система. А това става със служби за сигурност, с разузнаване, с пазене на правовия ред. „Светът, или поне тази част от него, в която се намираме ние, е във война. Тази война не сме я започнали ние, а тези, които се стремят към световните ресурси – петрол, газ. Но ние сме на фронтовата линия”, категоричен е той.

„Не трябва да смесваме понятията толерантност и безотговорност. Не може да си затваряме очите и да се правим на търпими, когато насреща имаме хора, които изобщо не са търпими”, добави още Джамбазки. 

Според него България категорично трябва да се притеснява от събитията във Франция. Джамбазки коментира, че една част от тези хора идват и искат да променят начина на живот в западния свят. „Ние в момента в България, а и в Европа, не правим това. Тези хора не са толерантни. Те не са аматьори, те са отлично подготвени, дойдоха, свършиха си работата и показаха на целия свят какво ще правят тук”, смята евродепутатът. 

По думите му заплаха за България категорично има, защото родните служби по сигурност години наред не са работили по това направление.

#Ангел Джамбазки #Шарли #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници