Откриха и корпуса на трагичния самолет на Air Asia

Откриха и корпуса на трагичния самолет на Air Asia
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Kорпусът на самолета на малайзийската авиокомпания Air Asia, който се разби на 28 декември, бе открит от кораб на сингапурските военноморски сили на дъното на Яванско море. Tова съобщи сингапурският министър на отбраната Нг Енг Хен, цитиран от ТАСС.

"Получих доклада на капитана на кораба, който съобщава, че с помощта на управляем подводен апарат са получени изображения на едно крило и на корпуса на самолета, на които се вижда фирменият знак на авиокомпанията. Ние информирахме за това националната издирвателно-спасителната агенция на Индонезия, която ще се заеме с вдигането на откритите останки на самолета", добави министърът.

Припомняме, че във вторник спасителите успяха да извадят втората черна кутия на разбилия се самолет на Air Asia. Записващото устройство е било открито недалеч от мястото, където в неделя беше намерена другата черна кутия. То е изпратено в Джакарта за анализи. 

Данните от черните кутии би трябвало да покажат каква е причината за катастрофата, отнела живота на 162 пътници и екипаж. 

#самолет #Air Asia #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници