Изправят пред Темида четирима задържани във връзка с атентатите в Париж

Изправят пред Темида четирима задържани във връзка с атентатите в Париж
Снимка: www.on-parliament.com
A A+ A++ A

Четирима души на възраст между 22 и 28 години ще се изправят пред Темида. Те са задържани във връзка с атентатите във френската столица Париж. Те са предадени на съд за възможно предявяване на обвинения, съобщава прокуратурата във френската столица, цитирана от AFP.

Лицата са сред 12-те задържани в нощта на четвъртък срещу петък в предградие на Париж за разпити, с които властите са се опитали да установят дали са осигурявали логистична помощ на извършителя на едно от нападенията в Париж – Амеди Кулибали, като са му предоставяли оръжия и автомобили.

На 7 януари терористи нахлуха в редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо". Те убиха 12 души, включително главния редактор Шарб и двама полицаи. Същата седмица във Франция стана още една терористична атака, при която бяха убити 5-има заложници в парижки супермаркет. Така за 3 дни загинаха общо 17 души, включително 3-ма полицаи.

Последва най-мащабната спецоперация във Франция от десетилетия насам, в хода на която тримата терористи - Саид и Шериф Куаши и похитителят от супермаркета Амед Кулибали, бяха ликвидирани.

#съд #Франция #атентати #Темида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници