Ето част от новите възможности на Windows 10

Ето част от новите възможности на Windows 10
A A+ A++ A

През следващата седмица Microsoft ще пусне за изтегляне нова тестова версия на Windows 10, която ще включва и част от представените на днешното събитие на компанията нови функции. Както вече стана ясно, платформата ще работи не само с компютри и таблети, но и с телефони, а унифицираната софтуерна основа ще даде на разработчиците възможност да достигнат лесно до всички потребители без значение какво устройство използват.

Демонстрираните на днешното събитие нови възможности са част от всичко, което ще предложи платформата, а освен това те се намират в етап на разработка преди планираната финална версия през тази есен. В допълнение показаните новости няма да се появят веднага в тестовите версии, а ще бъдат добавени през идните месеци. Ново издание на предварителната версия на Windows 10 ще може да се изтегли през следващата седмица.

Платформата включва нов екшън център, който служи за бързо активиране или изключване на различни функции и събира нотификациите от различни приложения. Интересното е, че те се синхронизират между различните устройства, така че ако скриете дадено известие в компютъра то ще изчезне и в телефона или таблета ви, стига те също да са с Windows 10. Нова е и функцията Continuum, която ще е полезна за потребителите на хибридни устройства тъй като ще оптимизира интерфейса в зависимост от начина на употреба на устройството – като таблет или като лаптоп.

Както вече стана ясно компанията ще добави виртуалния асистент Cortana и в компютрите с Windows 10, но междувременно ще подобри значително възможностите й. Услугата ще е в състояние да извършва повече действия и да води по-естествен разговор с потребителя, а освен това ще присъства и в браузъра с кодово име Spartan. В този случай ще показва релевантна за потребителя информация директно в полето за въвеждане на адреси.

Както вече стана дума това е напълно ново приложение за навигация в интернет с нов енджин, който ще поддържа всички актуални уеб технологии. Освен с минималистичен и лесен за използване интерфейс, той е с снабден и с допълнителни функции, за които вече писахме – опция за анотация на страници с писалка, допир или клавиатура и споделянето им с други потребители; режим, който форматира текста на страницата в удобен за четене вид, а освен това синхронизира запазените линкове между различните устройства.

Добри новини има и за геймърите. Новото Xbox приложение за Windows 10 идва с функцията Game DVR, която позволява записването на видео от игри и споделянето му с приятели. Софтуерът дава достъп до списъка с контакти в Xbox, както и възможност за чат с тях и разглеждане на активността им. Задава се и услуга, която ще позволи стрийминг на Xbox One игри към компютри и таблети с Windows 10, които ще могат да се управляват чрез свързан с тях контролер. Ще е възможна и мултиплеър игра между компютри с Windows 10 и Xbox One.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници