7,2 по Рихтер разлюля Чили

7,2 по Рихтер разлюля Чили
Чилийците още помнят ужаса от труса през 2010 г., отнел живота на 500 души и нанесъл щети за милиарди долари. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силно земетресение с магнитуд 7,2 разтърси Чили.

Въпреки силата на труса не се съобщава за загинали и разрушения. Няма опасност от възникване на цунами, евакуацията на населението от крайбрежните райони е отменена.

„Силно, но по-слабо и по-кратко беше земетресението в Централно Чили в сравнение с 2010 г., когато земята не спираше да се люлее силно в продължение на 3 минути“, съобщи Мирослава Петрова, която живее в Сантяго, цитирана от БГНЕС.

В Чили през февруари 2010 г. беше регистрирано мощно земетресение с магнитуд 8,8, което отне живота на 500 души и нанесе щети за милиарди долари.

Мирослава Петрова заяви, че е отменена обявената по-рано от Националното управление за извънредни ситуации евакуация на 1000-километровата част от крайбрежието между Кон Кон и Лебу.

След анализ на информацията от сеизмолозите властите са достигнали до извода, че няма опасност от цунами и са разрешили на чилийците да останат по домовете си. Евакуацията е преминала без паника и сериозни инциденти.

Епицентърът на земния трус е на 32 км от град Талка – столица на едноименната провинция. Той е на дълбочина 30 км.

#Чили #земетресение #магнитуд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници